Cancelled: Wine aroma: from the vineyard to the glass

Den 20 maj organiserar NTFC ett pedagogiskt och interaktivt seminarium med syfte att utforska den roll som olika vinodlingsmetoder och vinframställningstekniker spelar på druv- och vinarom. Föreläsningar, tillsammans med två praktiska övningar, hjälper oss att utforska smakpotentialen hos svenska druvor och viner. Dagens föreläsningar och övningar hålls på engelska.

Dagens arrangörer, Mihaela Mihnea och Gonzalo Garrido-Bañuelos, är båda forskare inom vintillverkning. De har de senaste tio åren arbetat med vin på olika internationella forskningsinstitut. De har en lång erfarenhet från arbete med olika vinframställningstekniker och bedömer deras inverkan på vinernas kemiska sammansättning och de sensoriska egenskaperna.
Efter denna dag hoppas vi tillsammans kunna skapa en tydlig bild av det svenska vinets aromatiska potential. NTFC strävar efter att öka samarbetet mellan vetenskap och den svenska vinindustrin.

Tid: ca 9.30 – 16.15.
Plats: RISE, Göteborg, Frans Perssons väg 6
Pris: 1 700 kr för medlemmar i Nordic Taste and Flavour Centre – SME medlemmar i Västra Götaland och Halland har en gratisplats på seminariet. 2 800 kr för icke medlemmar.

Inbjudan och anmälan här.

20 maj! Seminarium – Hållbara förpackningar

  

Seminarium: Hållbara förpackningar 22 maj

Varmt välkomna till en heldag om livsmedelsförpackningar, 22 maj 2019.Seminariet är ett samarrangemang mellan Nordic Taste & Flavour Centre och Livsmedelsacceleratorn.
Dagen kommer handla om hållbara förpackningar, förpackningstrender, förpackningens påverkan på konsumenten och på livsmedlet och kommer bestå av både föreläsningar samt en praktisk workshop. Vi kommer bland annat att lyssna till olika experter som berättar om förpackningslösningar ur olika perspektiv och till företagare som berättar om sina lyckade satsningar. 

 • Bland annat kommer Katarina Nilsson, forskare på RISE berätta om miljöpåverkan av olika material
 • Hans Steijer från Normpack kommer ge oss handfasta tips att tänka på kring nya material och lagstiftning kring livsmedelsförpackningar
 • Från industrisidan hör vi bland annat Anders Widman från Nordiska Kafferosteriet som berättar om företagets resa mot hållbara förpackningslösningar
 • Anja Sandberg från Flextrus inspirerar kring hållbarhet och designtrender för förpackningar
 • Under dagen får vi också träffa experten Siv Lindberg från RISE (tidigare Innventia) som kommer prata om konsumentupplevelser i relation till förpackningar.

Tid: ca 9-15.30.

Plats: RISE, Göteborg, Frans Perssons väg 6

Pris: 1 700 kr för medlemmar i Nordic Taste and Flavour Centre – SME medlemmar i Västra Götaland och Halland har en gratisplats på seminariet. 2 800 kr för icke medlemmar.

* Det kommer att finnas möjlighet att, mot liten avgift, delta i fördjupande föreläsningar under eftermiddagen.

Här hittar du programmet och länk till anmälan.

Frågor: kajsa.malmberg@ri.se och linnea.qvirist@ri.se

Årsmöte 28 mars och seminariet Smaken av en plats

Årsmöte och seminariet ”Smaken av en plats” hålls på RISE, Göteborg, Frans Perssons väg 6.

Senast dag för anmälan till årsmötet + seminariet är 21/3!

Separat kallelse för årsmötet skickades ut den 14 mars och ni ska också fått en Outlook inbjudan under februari från min kollega Lisa-Maria.

Smaken av en plats program

Anmäl dig här.

Frågor, kontakta Susanne.Zimmergren@ri.se 

Inställd-nytt datum. Kryddkvalitet – säkerställ en god smak

Obs! Framflyttad, nytt datum kommer till hösten

Du får kunskaper om

 • Odling och hantering av kryddor – från
  jord till färdig krydda
 • Kryddkvalitet såsom arom – och
  färgkomponenter, vattenaktivitet och
  mikrobiologi
 • Kontamination – vanligt
  förekommande föroreningar av
  kryddor såsom allergener,
  bekämpningsmedel och mögelgifter
 • Förfalskning – På vilka sätt kan kryddor
  förfalskas? Hur kan vi med hjälp av
  analysmetoder upptäcka det?

>> Läs mer här och PROGRAM