Hösten 2018

Välkommen till höstens seminarier och samverkansprojekt i Nordic Taste and Flavour Centre! I höst fokuserar vi på trender, multisensorik och snabba metoder!

En smak av trend 27 september

Hur tänker konsumenten om smak och mat? Vad eftersöks i produkterna? Under en inspirationsdag får vi lyssna på föreläsningar om trender, restaurangkoncept och förpackningsupplevelsen. På eftermiddagen får vi även lyssna på föreläsningar från industrin om deras framgångskoncept. Plats: Santa Maria, Mölndal.

Samverkan – Rapid methods, praktisk tillämpning

Vårens seminarium om nya metoder visade på ett behov av mer praktisk tillämpning. Under 3 tillfällen: 29 augusti, 3 oktober och 28 november hålls därför samverkansprojekt för snabba metoder. Under de två första träffarna går vi igenom och arbetar med likhetsmetoder (Sorting/Projective mapping) respektive verbala metoder (CATA/RATA/Flash profiling). Tredje tillfället går vi igenom resultatbearbetning. Plats: RISE Göteborg.

Multisensorisk upplevelse 18 oktober

Smak och doft påverkar alla våra sinnen. Under en dag för alla sinnen så lyssnar vi på det omgivande rummet, känner på taktila upplevelser och i en gemensam workshop ser vi hur olika sinnen påverkar varandra. Plats: RISE, Borås.

Årets smakförnyare 8 november

Nordic Taste and Flavour Centre är stolta att få vara med under Chark-SM och dela ut priset för årets smakförnyare i samverkan med Culinar.

Kryddseminarium, november, exakt datum ej bestämt

Vårt uppskattade kryddseminarium återkommer under hösten! Tillsammans med flera företag inom kryddbranschen bjuder vi in dig till en lärorik dag om kryddkvalitet. Plats: RISE Göteborg.

Övriga tips:

Sensorik – fortsättningskurs 4-5 december

Tillsammans med Nofima i Norge erbjuds en fortsättningskurs i sensorik med fokus på statistik och statistisk utvärdering. Plats: Nofima, utanför Oslo. Mer info och anmälan här.

Smak och sensorik (7,5 hp)

Nu kan man anmäla sig till kursen i smak och sensorik som vi arrangerar tillsammans med Göteborgs Universitet. Föreläsningarna i kursen kommer att ske under tre tillfällen våren 2019: 23-24 januari, 6-7 februari samt 21 mars. Anmäl dig här!

För att anmäla dig till seminarier/samverkansprojekt eller för mer information kontakta projektledare Cecilia Norman, cecilia.norman@ri.se

Kryddkvalitet

Kryddkvalitet – Så säkerställer du en god smak!

Nordic Taste & Flavour Centre bjuder tillsammans med företag inom kryddbranschen in dig till en lärorik och inspirerande eftermiddag om kryddkvalitet. Våra föreläsare förmedlar den senaste kunskapen inom området. Detta varvat med kryddprover ger dig de rätta verktygen för att direkt kunna applicera kunskapen i din verksamhet!

 

13 november på Malmö Live, Malmö.

Inbjudan och program

Mer info och anmälan här

 

Världens mat!

Välkomna till en seminariedag med fokus på smak och Världens mat!

27 september hos Santa Maria i Mölndal.

Med detta seminarium vill vi inspirera och visa exempel på hur vi kan möta smakbehoven hos olika etniska grupper. Vi vill också visa hur vi kan integrera och ta tillvara på deras smakkompetens inom livsmedelsindustrin.

Njut av internationella smaker och inspireras till att satsa på denna marknad med stor potential!

Mer info, program och anmälan här

Möjligheter med mervärden – seminarium 9e mars

Detta seminarium syftar till att inspirera och ge konkreta exempel på hur man kan jobba med att addera och lyfta mervärden i sitt koncept och sin kommunikation. Även att belysa möjliga vägar framåt för att komma vidare med sina koncept och kommunikation. Seminariet arrangeras av Livsmedelsacceleratorn och Nordic Taste and Flavour Centre i samverkan.

Läs mer om seminariet här.