Save the date! Seminarium – Hållbara förpackningar

  

Save the date! Seminarium: Hållbara förpackningar

Varmt välkomna till en heldag om livsmedelsförpackningar, 22 maj 2019.Seminariet är ett samarrangemang mellan Nordic Taste & Flavour Centre och Livsmedelsacceleratorn.
Dagen kommer handla om hållbara förpackningar, förpackningstrender, förpackningens påverkan på konsumenten och på livsmedlet och kommer bestå av både föreläsningar samt en praktisk workshop. Vi kommer bland annat att lyssna till olika experter som berättar om förpackningslösningar ur olika perspektiv och till företagare som berättar om sina lyckade satsningar. 

  • Bland annat kommer Katarina Nilsson, forskare på RISE berätta om miljöpåverkan av olika material
  • Hans Steijer från Normpack kommer ge oss handfasta tips att tänka på kring nya material och lagstiftning kring livsmedelsförpackningar
  • Från industrisidan hör vi bland annat Anders Widman från Nordiska Kafferosteriet som berättar om företagets resa mot hållbara förpackningslösningar
  • Anja Sandberg från Flextrus inspirerar kring hållbarhet och designtrender för förpackningar
  • Under dagen får vi också träffa experten Siv Lindberg från RISE (tidigare Innventia) som kommer prata om konsumentupplevelser i relation till förpackningar.

För att anmäla intresse kan du redan nu skicka ett mail till Kajsa Malmberg: kajsa.malmberg@ri.se  annars kommer skarp inbjudan med anmälan ut inom kort.  

Tid: ca 9-15.30.

Plats: RISE, Göteborg, Frans Perssons väg 6

Pris: 1 700 kr för medlemmar i Nordic Taste and Flavour Centre – SME medlemmar i Västra Götaland och Halland har en gratisplats på seminariet. 2 800 kr för icke medlemmar.

* Det kommer att finnas möjlighet att, mot liten avgift, delta i fördjupande föreläsningar under eftermiddagen.

Anmälan och det färdiga programmet kommer inom kort.

Frågor: kajsa.malmberg@ri.se och linnea.qvirist@ri.se