Cancelled: Wine aroma: from the vineyard to the glass

Den 20 maj organiserar NTFC ett pedagogiskt och interaktivt seminarium med syfte att utforska den roll som olika vinodlingsmetoder och vinframställningstekniker spelar på druv- och vinarom. Föreläsningar, tillsammans med två praktiska övningar, hjälper oss att utforska smakpotentialen hos svenska druvor och viner. Dagens föreläsningar och övningar hålls på engelska.

Dagens arrangörer, Mihaela Mihnea och Gonzalo Garrido-Bañuelos, är båda forskare inom vintillverkning. De har de senaste tio åren arbetat med vin på olika internationella forskningsinstitut. De har en lång erfarenhet från arbete med olika vinframställningstekniker och bedömer deras inverkan på vinernas kemiska sammansättning och de sensoriska egenskaperna.
Efter denna dag hoppas vi tillsammans kunna skapa en tydlig bild av det svenska vinets aromatiska potential. NTFC strävar efter att öka samarbetet mellan vetenskap och den svenska vinindustrin.

Tid: ca 9.30 – 16.15.
Plats: RISE, Göteborg, Frans Perssons väg 6
Pris: 1 700 kr för medlemmar i Nordic Taste and Flavour Centre – SME medlemmar i Västra Götaland och Halland har en gratisplats på seminariet. 2 800 kr för icke medlemmar.

Inbjudan och anmälan här.